Tuesday, September 6, 2011

MALAS WEYY..

ASSALAMUALAIKUM....

Sebelum tu saya nak ucapkan..Selamat hari raya maaf zahir batin, kepada blogger sekalian. saya nak mintak maaf seandainye sepanjang saya ada buat korang marah ngan entry saya. kata-kata saya. saya mintak maaf dari hujung rambut sampai hujung kaki.

Blog nie dah lame tak di update. Akhir-akhir nie tangan malas nak menaip, mata malas nak memandang, kaki malas nak bergerak, lemak-lemak kat badan pon makin aktif je berkumpul. Macam-macam cerita nak tulis dalam nih. Bile bukak laptop jer. Mule lah pikiran kosong. campur plak dengan line berudband yang cam siput. Sakit hati..Satu lagi cabel phone ilang la. gambar-gambar sume kat dalam phone. tu yang malas bebenor saya nak berblog.

Skang jumpe da cabel phone tuh. pah nie nak jadi org rajin hupdate blog.hehe. tugas jadi pembantu umah nie penat la jgak. tapi ngan elaun bulan-bulan yang saya dapat dari abah. boleh la saya sakan bershopping.

Cakap banyak pon bukan ad org bace pon blog buruk nih kan.
SELAMAT HARI RAYA tau blogger sekalian


Wednesday, August 24, 2011

random-tagged by eja=)


WHAT WAS YOUR:
1. Last beverage: milo ais
2. Last phone call: kak ngah
3. Last text message: my avatar
4. Last song: kru-3kata
5. Last time you cried: bulan 6 kot

HAVE YOU EVER:
6. Dated someone twice: Never!
7. Been cheated on: Yes.
8. Hoping on them again: oh tidak!!
9. Lost someone special: Yes.
10. Been depressed: tak pernah.
11. Been drunk and threw up: pegang pon tak..

LIST THREE FAVORITE COLORS:
12. green
13. red
14. black 

SINCE LAST YEAR (2010), HAVE YOU:
15. Made a new friend: Yes
16. Fallen out of love: selalu cinta
17. Laughed until you cried: Always
18. Met someone who changed you: yup
19. Found out who your true friends were: Yes!
20. Found out someone was talking about you: normal la manusia
21. Hit anyone on your FB friend's list: No.

GENERAL:
22. How many people on your FB friends list do you know in real life: separuh je kot
24. Do you have any pets: No.
25. Do you want to change your name: tak..ma n abah bg name i lawa2..takkan nak tukar
26. What did you do for your last birthday: study math..sb birthday i time final exam..
27. What time did you wake up today: 9.00pg..tido lepas subuh!
28. What were you doing at midnight last night: paksa mata tuk lelap.
29. Whats something you can't wait for: nak kerja!hehe
30. Last time you saw your mother: A second ago.
31. What is one thing you wish you could change about yourself: tak nak marah2
32. What are you listening to right now: my abah duk cakap :)
33. Have you ever talked to a person named Tom?: Never. 
34. What's getting on your nerves right now: entah?.
35. Most visited webpage: Facebook, Blog, 
37. Nickname(s): yunie, ayunie ayu(time skolah form3 ustaz je pggil i ngn name ayu) ;p
38. Relationship Status: Taken taken taken! :D
39. Zodiac Sign: scorpio.
40. He or She: Both.
42. High School: SM Teknik Kemaman.
43. College: PSMZA
44. Hair color: Hitam menawan  
45. Long or short hair: Pangjang mengurai.
46. Height: 155cm
47. Do you have a crush on someone: tentulah mr avatar i
48. What do you like about yourself: lembut tapi garang
50. Tattoos: never.
51. Righty or lefty: Righty.
52. First surgery: No.
53. First piercing: Ear.
54. First best friend: nik fazlirozie
55. First sport you joined: lari 100m bergilir-gilir time sekolah rendah :)
56. First vacation: tak ingat.
59. Eating: laksa penang.
60. Drinking: tea o ais
61. I'm about to: nak cari kerja
62. Listening to: The television.
63. Waiting for: 30th August 2011!

YOUR FUTURE
64. Want kids?: Yes!
65. Get Married?: mestilah 4 tahun akan datang =).
66. Career?: surveying

WHICH IS BETTER :
67. Lips or eyes : Both.
68. Hugs or kisses: Both.
69. Shorter or taller: Taller.
70. Older or Younger: tua setahun sebab mr avatar tua setahun..hee
71. Romantic or spontaneous: Romantic.
72. Nice stomach or nice arms: Nice arms.
73. Sensitive or loud: Loud.
74. Hook-up or relationship: Relationship.
75. Funny or Shy?: funny.

Have You Ever:
76. Kissed a stranger: gila!
77. Drank hard liquor: Haram loh!
80. Broke someone's heart: selalu kot..
81. Had your own heart broken: ada la jugak.
82. Been arrested: sy tak penah lagi ;)
83. Turned someone down: tak baik ;) 
84. Cried when someone died: yes, time member meninggal =(

DO YOU BELIEVE IN:
86. Yourself: MESTI LAH..kalau tak percaya diri sendiri camne nk dapat semangat
87. Miracles: Sometimes.
88. Love at first sight: nope.
89. Heaven: Yes.
90. Santa Clause: NO.
91. The tooth fairy: NO.
92. Angels: Yes.  

93. Tagged to 2 people who has blog: nana lala:)

Tuesday, July 5, 2011

Everything

salam..

sejak dah jadi maid nie..malas pulak nak menghupdate blog..sometime asyik duk singgah blog org ..duk bace kisah menarik blogger-blogger.but i have no idea to bebel-bebel at my blog.. bangun pun matahri dah tercacak kat kepale cam ne otak tak lembab.hehe..bangun makan tak gosok gigi.basuh muke pon tak..euuuwww anak sapelah nie..siyes statement ni tipu..haha..

dua bulan dah jadi penganggur nak keje.my sister tak kasi wehh..nasib my abah baek hati bagi sy gaji 300enget every month becoz jadi maid kat umah. buat umah jadi putih berseri bak mutiara .haha..putih berseri sampai pukul 11pagi.. bile dua orang puteri bangun umah dah hancus disepahkan dengan mainan-mainan dyeorg.. sampai nak jalan pom kne bukak mata besau-besau supaya tidak terpijak mainan-mainan yang ada muncung tajam..
hah nie anak2 sedare saya yang tersangat2 lah nakal..tapi always make smile dengan telatah dyeorang..
insyirah n damia but our family juz col kakak n adik..


tak tau nak decide camne skarang.nak kate bosan+boring tak jugak coz ada penyeri anak2 sedare yang tersangat2 nakal nih.. tapi mungkin bile dah balik kampung nih..tak der frend tuk di ajak talk-talk, nek motor round kampung sambil cakap kuat-kuat..kalau boleh nak sume org dengar even tengah mengumpat sekalipon..haha..tak ade orang yang boleh saya ajak tuk teman pergi beli ikan.tak de orang yang boleh sy ajak merempit pergi mall.cik zie kawan i dari kecik sampai besor.cik zie i miss u..and you know what sebelum cik zie pergi tempat study dye kiteorang buat gile-gile dengan buat photoshoot kat lalang and rumput kat kebun mak dye..sampai kene gigit kat kutu babi.. dari kecik sampai la besar kiteorang berdua always buat keje gile.men lumpur yang ad lintah.i miss that moment..and now i was 21..walaupun dulu kiteorang selalu gaduh ak cubit kau kau cubit aku.tapi bile kau xder ak rindu wehh..bosan duk terperap kat umah..


dan sekarang i miss someone yang selalu ade dekat ngan saya..walaupun my avatar nie jauh kat peneng i still rase dekat coz dulu always berfesbuk,skype,col. tapi sekarang susah dah bile dah start keje.. col pon jarang-jarang..i realy miss u la..saya rindu nak tengok awak,saya rindu nak makan ngan awak,awak selalu jep abeskan makanan saya bile saya tak habis makan.saya rindu nak tengok muke innocent awak.saya rindu nak tengok muka garang awak bile marah saya, saya rindu muka awak yang terpaksa layan saya bile i say i want something.saya rindu nak suh awak tolong belikan makanan tuk saya.saya rindu nak paksa awak jumpa saya.saya rindu nak tengok awak makan kopok sambil bunyi kruk2.saya rindu nak belikan awk coklat.saya rindu nak pegi pantai ngn awak sambil neting2 atas pasir.saya rindu nak suh awak amek gambo saya.saya rindu nak sepak2 kaki awak.saya rindu nak tarik rambut dn kusutkn rambut awk yang dah memang serabut,saya rindu nk dere awk bwk saya jalan2 sampai saya nk balik.awak saya rindu awk,xde org nk teman sy tengok wayang cite hary potter nnti.bile awk nk blik sy nk suh awak teman sy g bundle hari tu sy dh teman awk sekarang awk pulak kne teman saya,becoz awk yg tarik sy minat bundle.hehe ilvumhy..

siyes im lonely without u..

ok that all 4 today..
wssalam