Monday, February 28, 2011

nothing to say

-
-
-
-
-
mooody
-
-
-
-
?????
-
-
-
tak de ayat 
nak cakap. :)
-
-
next time lah


mood kurang baek dalam pikiran tah pape..
next time yer cik blog sy manje2 kan awak.

Saturday, February 26, 2011

SHE IS MY BESFWEN

Weekend jelah saya boleh meluahkan kater hati kat cinie..
Hari len xleh sebok je memanjang. Yelah assignment makin berlambak.
Tiap2 minggu ade jep lecturer yang nak buat quiz, test.
Kiter as a student follow jelah kan .. J

Today I want to talk about my besfwen. Saya rase dye sangat2 memikat hati saya tuk jadikan dye kawan saya.(cewah cam nak amek jadi boyfwen lak). Since saya kenal dye sampai skang aper yang saya tau tentang  dye. Dye sangat2 suke makan meggi mentah. Saya pon aper lagik makan jugak la. Kat umah tak ley makan manyak2 nanti cg. Laila bebel lak.Time standard one until 6 saya xleh nak rapat sangat ngan dye nie coz klaz kiteorang berbeda.Dye genius saya nie lembap sket.

Tapi da form 1. Kiteorang jumpe lagik. Time nie kiteorang da slow2 rapat da. Dye ahli pengakap tapi saya kadet remaja sekolah. Tak same lagi. Bile da form2 kiteorang berdua makin rapat. Lagipon time tuh dye duk sebelah saya. Macam2 hal kiteorang buat sesame.Nek basikal, pergi survey kampong sesame, makan sesame.

Hal nie berlarutan sampai form3 kiteorang study sesame time tuh nak PMR da, bawak bekal makan sesame, happy sangat time tuh sampai rase tak nak balik nak tidor je kat citu. Time result da kuar kami sebok2 lak nak isi boring masuk teknik. Amek cos same, teknik same dan akhirnyer dapat keputusan kami dapat teknik same. Tapi cos kami berlainan saya dapat civil engineering dye lak mechanical engineering. Kami dapat sekolah Teknik Kemaman. Amek la keputusan tuk pegi jep.

Ingat lagi time tuh 14 Febuary 2006, abah saya yang anta. Dye ngan mak dye. Time tuh ayah saya jadi driver bawak kami. Time nak daftar asrama mak dye ejas nak suh kami duk skali. Last2 dapat gak. 2taon kami duk asrama sesame. Saya suke cari masalah ngan dye. Sampai seminggu kami tak tegor.Last2 saya mintak maaf jaat nyer saya.




Tapi lepas SPM kami da berpecah. Dye further study kat laen saya kat laen. Mak dye sangat2 berusaha nak suh kami tdy same2. Mak dye cakap ‘ala yuni study la ngan pzah, nanti leh tengok2 pzah.’ Hehehe makcik Siti is the best.
Aper yang saya suke tentang dye
      Dye tak suke melatah
Sangat suke bantu saya bile saya kekeringan
Suke temankan saya time saya bosan
Tempat saya luahkan perasaan
Saya sayam dye sangat2



nie lah my besfwen <3<3

that oll 4 today..
lenkali saya luahkan lagi kat awk ye cik blog

Monday, February 21, 2011

Begitukah cinta ??


Pagi semalam, petang semalam kite okey, tapi malam tadi kite da tak okey da ..
Lepas saya abes kelas saya text awak
Time tuh saya nak buat cekodok perot saya da bunyi cam deram da.                   
Awak cakap buat la dulu,
Pastu awak cakap kat saya rehat la.
Tapi saya tak dapat rehat.
Pastu saya text awak lagi. Tapi time tu awak tak balas.
Saya coll awak. Tapi suara tido.
Okey saya tak nak ganggu awak. Saya merelakan mata awak di ulit mimpi.
Dalam pukul 8 malam saya cakap kat awak,
saya nak kuar ngan dak umah pegi beli barang dapur,
awak cakap pegi la, tapi hati2. Saya ingat pesan awak
tapi saya lame sangat. Kes nye saya pegi hantar krete sewed an fotostet nota-nota tuk kelas arinie.
Pukul 11 baru la saya dapat nek umah,
Saya nak col awak time tuh, tapi awak da col saya.
Sore awak da meninggi,
Saya tau kalu suare awak da tinggi awak tak kan dengar ape saya cakap.
Tapi xpelah asal saya cakap yang betol.
Time tu awak cakap awak nak tido.
Pukul 12 lebih saya col awak suare awak okey lagi xda mcm org tido pom.
Mungkin time tu awak nak marah saya kot.
Saya mintak maap tu salah saya.
Ary nie plak isnin 21/02/2011
Saya balik kelas saya coll awak.
Tapi suare awak marah2 cakap awak duk lam kelas.
Saya cume nak cakap yang ary nie saya nak pegi test konkrit.
Kat paka.
Awak jawab ancuh xancuh xpelah salah saya sebab semalam.
Pukul 3 saya anta mesej kat awak. 
Saya cakap saya dah nak pegi da.
Tapi awak xbalas kul 4 bawu awak balas.
Awak cakap awak baru balik kelas.
Tengah tunggu bas.
Time nie pon awak cam tak nak mesej saya.
K xpelah salah saya jugak buat awak jadi cam tu semalam.
Saya da sampai uma, ngan suare hapy talipon awak.
Saya nak cakap saya da selamat sampai umah.
Tapi awak marah kat saya cakap awak duk lam bas.
Okey saya tak nak ganggu awak. 
Saya geram ngan awak.
Salah saya tinggi suare ngan awak,
Pukul 5 saya mesej awak lagi.
Saya cakap ary nie saya nak pegi tolong bos saya buat barbeque.
Saya nak marah saya terus letak WASSALAM.
Tapi harapan saya harap awak balas.
Tapi sampai skang awak xbalas mesej saya.
 Saya coll awak 3 kali. 
Tapi awak xangkat mungkin awak ngah tengok cite tb3 (BEGITUKAH CINTA)
Sakit nye hati saya.
Tapi salah saya gak.
kul 8.30 malam awak col saya.
Happy nyer saya. =)
Tapi saya ingat awak nak cakap leklok.
Awak just cakap nak buat kerja dan hati2 pergi barbeque.
Hampa nye saya.
Saya mintak maaf
HAFIDZI YUSOF.
Jangan hukum saya cam nie.

Saya tau awak mesti bace blog saye nie..
Saya mintak maaf atas kecuaian saya,
Keceluparan saya.
Saya mintak maaf.. <3
  

Saturday, February 12, 2011

GUMBIRA + RUNSING = GUMRUN


Rajin plak saya meng update blog  kebelakangan nie .. hehehe..
Aper yang gumbira aper yang runsing nyer cik yunie oii ..Saya gumbira bila gigi saya dah renovate suda, tak de lagi lopak-lopak kat dalam mulut saya.. yeaa..Minggu lepas saya pegi klinik gigi government, nak tampal la lopak2 yang ad nie. Alik2 mici(panggilan orang ganu tuk nurse) tu cek2 je. Dye cakap cam nie ‘adek buat appointment kat luar ea’ saya pon ‘okeh
Dengan muke yang slumber saya berjalan kuar ke kaunter tuk tentukan tarikh appointment, dye suh saya datang balik  22/3/2011. Sebulan lagik. Gilak kamoo bikin hancur gigi gue. Saya amek keputusan pegi klinik swasta jelah. Mahal pon nak buat camne asal gigi saya OK. Tengok tak yah buat appointment, masuk baring, ngange luas2. Okeh siap. Lopak2 da di tampal.

Aper yang buat saya runsing lak ??
Pagi tadi saya text cik pakwe yang berada nun jauh di utara tapi langsung tak de respon. Time tuh pikir +ve lagi mungkin tido kot, tak pelah tunggu sampai cik pakwe bangon. Nanti adelah respon. Tunggu punyer tunggu kul 3 da, tak dak respon jugak, tak nak la ganggu orang tido. Tut-tut telefon buruk saya berdering dan tertera ‘abang’. Akhirnye col jugak kamo, tapi suare dye tak larat, dye cakap dye:
Muntah-muntah
+
Cirit birit
=
Keracunan makanan
Dengan penuh perasaan kaseh sayang ‘abang makan aper bang’ cikpakwe cakap ‘abang makan makanan malam la’ setahu saya dak umah dye yang buat makanan tuh. Haa nie mesti kes letak julat lam makanan nie. Ish xbaek la nak nuduh2 orang. Kebetulan la tu kene kat cikpakwe nie. Sabo erk. Makan bubur tau. Saya nak buat jao sangat jaraknyer. Sorang kat pantai timur sorang kat utara camne nak buat kan bubur tuk kamu.
Sory tak dapat jage kamu.

Tahap kemalasan saya da sampai..
next time pulak lah..
k dada

SUSAH KER NAK BERBUDI BAHASA ???


Adab tu penting !!!!Keluar2 je perot mak, mak da cakap “yuni sayang bile besor nanti jadi orang baik,berbudi bahase, jage adab ngn orang". Bukan mak saya jelah sampai cikgu-cikgu kat school pom pesan yang same gak. Dari tadika sampai IPTA pom bende same gak eh. tapi yang jadi problem nyer ade jugak yang tak dengar. haaiiiissshhh 

Bebel panjang pom tak da gune gak. Alkisah nyer bermula petang tadi, pegi jalan-jalan kat pantai ngan dak-dak umah. pegi photoshoot, pegi realese2 tensen, Sem-sem last da kan penat la sket kepale.. Nasib baik la kat sini nie ade tempat-tempat yang boleh realese tensen. 


DaK no16 yang sporting !!
saya sayang kamu sume

happy time with my lovely hosemate

pastu kami beralih ke bandar dungun nak beli barang-barang yang patut.
mule masuk kedai dengan mood yang
kami beralih dari satu kedai ke stu kedai yang len
satu peristiwa yang menyebab kan kebengangan kami datang,, huh !!

Saat-saat akhir sebelum balik umah singgah jap kat kedai roti Sweden. Sorang pekerja nie ngah mop lantai. Saya ngan kawan-kawan nih masuk lah, sebelum masuk tu kami-kami nie dah hentak-hentak da selipar, kesian la kat dye nak mop lagi, alik kami yang baek nih masuk lah dengan penuh berhemah, pekerja tu tengok kiteorang da pelik da mule2 tu, tengok pom cam nak telan je kami nie, buat don’t know jelah.. hahaha ader aku kisah.. nak bagi rezeki kat dye kot. Saya ni baek sket kuar awal xnak nyusahkan dye nak ngemop lantai tuh. Yang mane beli tuh pegi lah kat kaunter.

Boleh  si cashier tu tanyer  ‘kotor tak kat depan tuh??’dengan muke yang agak menyakitkan hati.. erk?? ape kes tanye kiteorang lak. pastu dye pas lak bende nie kat kawan dye. waklu?? i customer okeh kami datang nak beli bukan nak betenggek depan kedai ko tuh. kawan I sowang tuh aper agih balas la balek ‘ kalu xmuh kotor tutup lah kedai’ kuang hajaq punyer kedai. Owang nie baek nak bagi dye rezeki. Alik2 balas gitu. Sampai kiteorang kuar pom dye tgok lagi. Ape lah kiter nak berniaga aper salahnyer bagi SENYUMAN bukan payah pon. Bab kater orang ganu ‘dok susoh pong eh nok senyum’.
lenkali plok r .. okeh bye 

Thursday, February 10, 2011

COMEL DOP???


SALAM SEMUA..

Letih sungguh duk ubah ke template nie..
Comel dop???tak come lagi op..
Blog owang len kemas2  jep tapi blog I nih cam aper  tah ..
Tapi cumel gak r sket ..hehehe masuk bakul angkat sendiri la pulak aku nih ..
Dulu polka dot jugak tapi caler biru tapi skang da colourful dah. hehehe
Al maklum lah, I nie budak baru pandai meniarap..
InsyaALLAH nanti I da pandai berlari I buat yang lagi kemas ..
Okeh J
Mate i pon dah juling da . dari tadi ngadap laptop..

Okeh chowww..

Saturday, February 5, 2011

Nok Kawen Jugok!!!

Time pegi kenduri jep mesti berangan nak kawen jugak.haha.
time tuh berangan lah duk ats pelamin lah.
cam gedik je entry nih. study xabeh lg. 
keje pon tah ke mane toh. gatal nk kawen. tp xslah lau kawen awal-awal. leh dapat anak awal.ehehehe .. eeuuuwww gedik tol lah. 
mesti la nk jd cam awek muda gitu. cun melecun lagi.
bile cakap sal kawen jep mesti teros je pikir nanti nk bt tema kaler aper? 
nk pilih pelamin yang macam mne?nk pilih baju cam mame? 
aiissshh tentu pening nanti kan .
nak pilih kad lagi...



jempot la datang umah yep.. tarikhnye 2015 t g tau..
hehehe
baju pengantin lah .. kaler aper erk???
nanti i pakai cam nie la kot ..
hekhekhek :P


i ade lima adik beradik i ank ke empat dua orang abang i da da kawen kakak i pon da kawen. 
sah2 la pas nie i plak. i pon xcaye masuk tahun nie umo i da 21 taon. 
tua da ko yuni. hehe tp nk bt cmne kan umo tak selalunye muda. 
i baru jep sedar semalam yg umo i nie da 21 tu pon akak i yang gitau. i ingat umo baru 20. hahaha 
perasan muda betoi lah hang nie yuni.
tapi tak pe perasan mude nie bagoih coz dye leh buat kiter teros jadi mude. hehe.. 
sape nk jadi tua kan.