Saturday, February 12, 2011

GUMBIRA + RUNSING = GUMRUN


Rajin plak saya meng update blog  kebelakangan nie .. hehehe..
Aper yang gumbira aper yang runsing nyer cik yunie oii ..Saya gumbira bila gigi saya dah renovate suda, tak de lagi lopak-lopak kat dalam mulut saya.. yeaa..Minggu lepas saya pegi klinik gigi government, nak tampal la lopak2 yang ad nie. Alik2 mici(panggilan orang ganu tuk nurse) tu cek2 je. Dye cakap cam nie ‘adek buat appointment kat luar ea’ saya pon ‘okeh
Dengan muke yang slumber saya berjalan kuar ke kaunter tuk tentukan tarikh appointment, dye suh saya datang balik  22/3/2011. Sebulan lagik. Gilak kamoo bikin hancur gigi gue. Saya amek keputusan pegi klinik swasta jelah. Mahal pon nak buat camne asal gigi saya OK. Tengok tak yah buat appointment, masuk baring, ngange luas2. Okeh siap. Lopak2 da di tampal.

Aper yang buat saya runsing lak ??
Pagi tadi saya text cik pakwe yang berada nun jauh di utara tapi langsung tak de respon. Time tuh pikir +ve lagi mungkin tido kot, tak pelah tunggu sampai cik pakwe bangon. Nanti adelah respon. Tunggu punyer tunggu kul 3 da, tak dak respon jugak, tak nak la ganggu orang tido. Tut-tut telefon buruk saya berdering dan tertera ‘abang’. Akhirnye col jugak kamo, tapi suare dye tak larat, dye cakap dye:
Muntah-muntah
+
Cirit birit
=
Keracunan makanan
Dengan penuh perasaan kaseh sayang ‘abang makan aper bang’ cikpakwe cakap ‘abang makan makanan malam la’ setahu saya dak umah dye yang buat makanan tuh. Haa nie mesti kes letak julat lam makanan nie. Ish xbaek la nak nuduh2 orang. Kebetulan la tu kene kat cikpakwe nie. Sabo erk. Makan bubur tau. Saya nak buat jao sangat jaraknyer. Sorang kat pantai timur sorang kat utara camne nak buat kan bubur tuk kamu.
Sory tak dapat jage kamu.

Tahap kemalasan saya da sampai..
next time pulak lah..
k dada

No comments:

Post a Comment