Saturday, February 12, 2011

SUSAH KER NAK BERBUDI BAHASA ???


Adab tu penting !!!!Keluar2 je perot mak, mak da cakap “yuni sayang bile besor nanti jadi orang baik,berbudi bahase, jage adab ngn orang". Bukan mak saya jelah sampai cikgu-cikgu kat school pom pesan yang same gak. Dari tadika sampai IPTA pom bende same gak eh. tapi yang jadi problem nyer ade jugak yang tak dengar. haaiiiissshhh 

Bebel panjang pom tak da gune gak. Alkisah nyer bermula petang tadi, pegi jalan-jalan kat pantai ngan dak-dak umah. pegi photoshoot, pegi realese2 tensen, Sem-sem last da kan penat la sket kepale.. Nasib baik la kat sini nie ade tempat-tempat yang boleh realese tensen. 


DaK no16 yang sporting !!
saya sayang kamu sume

happy time with my lovely hosemate

pastu kami beralih ke bandar dungun nak beli barang-barang yang patut.
mule masuk kedai dengan mood yang
kami beralih dari satu kedai ke stu kedai yang len
satu peristiwa yang menyebab kan kebengangan kami datang,, huh !!

Saat-saat akhir sebelum balik umah singgah jap kat kedai roti Sweden. Sorang pekerja nie ngah mop lantai. Saya ngan kawan-kawan nih masuk lah, sebelum masuk tu kami-kami nie dah hentak-hentak da selipar, kesian la kat dye nak mop lagi, alik kami yang baek nih masuk lah dengan penuh berhemah, pekerja tu tengok kiteorang da pelik da mule2 tu, tengok pom cam nak telan je kami nie, buat don’t know jelah.. hahaha ader aku kisah.. nak bagi rezeki kat dye kot. Saya ni baek sket kuar awal xnak nyusahkan dye nak ngemop lantai tuh. Yang mane beli tuh pegi lah kat kaunter.

Boleh  si cashier tu tanyer  ‘kotor tak kat depan tuh??’dengan muke yang agak menyakitkan hati.. erk?? ape kes tanye kiteorang lak. pastu dye pas lak bende nie kat kawan dye. waklu?? i customer okeh kami datang nak beli bukan nak betenggek depan kedai ko tuh. kawan I sowang tuh aper agih balas la balek ‘ kalu xmuh kotor tutup lah kedai’ kuang hajaq punyer kedai. Owang nie baek nak bagi dye rezeki. Alik2 balas gitu. Sampai kiteorang kuar pom dye tgok lagi. Ape lah kiter nak berniaga aper salahnyer bagi SENYUMAN bukan payah pon. Bab kater orang ganu ‘dok susoh pong eh nok senyum’.
lenkali plok r .. okeh bye 

No comments:

Post a Comment