Monday, March 28, 2011

dihantui no tak dikenali


Gggggggrrrr  ngn tensen skang nie. Da 2 kali da no hantu ni nek. Kalau kali mngkin la bleh cakap yg tersalah anta. Tapi nie da 2 kali da. Kalau anta mesej biase2 ok lah. Nie mesej nak anta kat makwe. Cam nie (PAGI AWK, SYANG AWK, RNDU AWK!T SY BLIK KTA JMPE EK) Ingatkan incik hafidzi yang duk hantui saya ngn beli no baru ganggu2 saya. Lagipon dulu da penah ganggu saya.Mane la tau nk uji saya lagi. Lagipun ayt mcm tu. Kiteorg ni da memang jao da. So suspek dye jelah yang ganggu saya.
 Tak de nak suspek owg len. Dapat mesej tu teros je anta text kat hafidzi ‘HAFIDZI YUSOFF NIE,AWK JANGAN MEN2 LA’. Text tak balas terus je coll, ‘awk jangan pure2 tido lah, awk anta mesej kat sy gune no baru kan??’ dengan suare yang mamai lg terus incik fidzie cakp ‘MANE ADE SAYA XMESEJ AWK PON’ abes tu sape mesej sy. Tak puas hati nie g forward mesej tu. 
Da tu kalu bukan incik hafidzie sape lg???. cian kat incik hafidzi saya tak bersalah pape sy teros terjah. Adoyaaiiiii sory sayang. Saya memang tak balas satu pon mesej yg di anta tu. Tak nak r pisang berbuah berpuluh2 ribu kali. Tak nak kepada double or triple. Tetap pada sowang je. 
Entry lepas sy da cakp ‘NO MORE LIAR BETWEEN US’ so sy nak tunaikan ap yang sy ckp. Saya da bagi da no hantu tu. Tapi dye just cakap mungkin member awk nak ganggu awk. Tp why u tak try col hantu tu. Tak tau lah saya nk cakp cmne kat hantu tu..

HARI HARI MAKAN SATAR,
MAKAN SATAR DENGAN AYU,
I DA ADE MY AVATAR,
MY AVATAR IS YOU.(MOHD HAFIDZI YUSOF) 

P/S: jangan ditipu oleh panggilan yang tak dikenali 

Saturday, March 26, 2011

Peristiwa Malam Sabtu


Cam seram je tajk entry saya kali nie. Bukan cite seram lah. Nie nok citer sal saya ngn dak2 umah yang kelaparan. Awk ni yunie, Pagi2 bukak laptop ngadap laptop. Huh cam tak dok keje len je nk buat. Ishh saya da simpan pinggan kat dapur and basuh baju ok. Jadi tak napok la mcam sy nie bangun pagi hanye duk membutekan mate depan lappy kan. Heee~~~
Ok kite teruskan sal entry ka ats tu. Hal ni berlaku semalam, time tue perot da macam2 lagu da dye bunyi. So saya ngn NIK amek keputusan nak makan burger jep. Tak nak makan nasi nanti gemok.’ Alah kau da gemok yuni’. Tak buh gak makan meggi hari2 makan megi sewel  gak otak saya japg.

Pastu kiteorg pon pegi la merempit motor kat TC, mesti ingat Teluk cempedak kan tapi bukan Teluk Cempedak la Teluk tu kat Kuantan. Skang saya duk Dungun jadi Taman Cina je ade.Singkatan dye jadi TC gak.. heee~~ kami pegi sane tanpe pkai safety helmet. Kalaulah tibe2 abg abg polis buat rondaan abes la saya.
Tuptup sampai tengok kedai tutup. Halamak camne nie. Nak makan burger jugak, nak jugak, nak jugak. Terpakse balik umah balik, pegi amek helmet dan pegi kedai jao sket. Kat Dungun nie susah sket kalu ary Jumaat kedai banyak tak bukak. Jam 10 malam da tutup da.jadi pekan koboi. Yang bernyawa nyer KFC n MCD jelah.

Tapi usehe kami berbaloi time nie. Ade gerai burger yang bukak. YAHOOOO. Jadi kanak2 rebina kejap kat atas motor. Da la kat situ burger sedap, harge pon bole tahan lagi RM2.20. and then saya ngan nik balik ngan perasaan tak sabo2 nak makan nie. Alhamdulillah tak de kecelakaan yang berlaku. Boleh balik isi perot.

p/s: saya nie tak pandai sangat bercerite sebenarnye tapi nak jugak bercerita

Friday, March 25, 2011

No More liar between us


Saya da tak de pape rahsia da ngan awk. Everything saya da gitau awk. 
Yang da lepas tu lepas la.

Skang saya nak buat yang terbaek tuk awk dan saya, dan saya try buat ap yang saya da cakap kat awk. Saya akan buktikan ap yang saya cakap kat awak.

Sokayy take your time. Take ur time tuk maafkan saya, take ur time tuk cube trime cam dulu. Take ur time tuk  believe me.

Saya takkan ganggu awk, saya takkan tekan2 awk tuk terime saya. Saya faham wak.

Cerita Hari Ini...



Minggu lepas sangat2 la sebok sampai xde mase nak urus diri. And then ALHAMDULILLAH my final projek da selesai. Panel pon da terime saya punye tajuk.. hooreeeyy.. tahniah untuk saya n my group. Sangat2 penat jadik dak last sem nie. Macam ne nak g degree cam nie kalau diploma dah merengek2 cam dak kecik. Ok lets talk about cerite hari nie.

First saya ley tengok cite MARIMAR. Huhu da 2 days saya tak dapat tengok tau. Hari selasa aritu saya ad presentation final project, semalam lak saya ada taklimat tuk dak sem last. Satu hal bile da sem last, mcam2 aktiviti yg dibuat. Plak tu wajib hadir. Bg pelajar yg tak suke ponteng cam saya nie. Penakot la katekan.. Memang pergi la.

Pastu hari nie jugak, saya amek keputusan tuk habiskan hjung minggu nie kat dungun je. Tak balik umah. Boleh dikatakan tiap2 minggu saya balik umah. Bila da ad ank sdare nie. Rindu semacam jep buat cam anak sendiri pon ade. Hehe. Time nak balik uma jep hati da berbunge-bunge nak jumpa ank sedare. Tapi hari nie saya tebalkan hati tuk tak nak balik umah.
Ok lah nanti saya story banyak2 sal nie erk. Mate ni da mule membengkak kes tak cukup tido. Nantikan mengarut lak. K babai



Nie ad sket pic2 semasa persediaan dan selepas presentation.


nie la hasil kerja kiteorang
cantekkan??? perasan jep


                                  
                                             kami berempat selama 6 bulan

bukan barang kiteorang saje posing kat cinie

yang nie baru kiteorang punye konkrit

p/s: Nie jep gambar yg ade takot nak ambik sebelum present takot nanti kan gagal lak. huhu

Thursday, March 17, 2011

Seyes sekarang sangat2 busy


Kenapa saya busy??
Da lame saya xupadate blog. Da berhabuk da. Hari nie saya lap awak ea.
Sekarang saya  da last sem. Lagi sebulan usaha saya selama 3 tahun akan mengeluarkan hasil.
Bila da last sem nie, perlu siapkan final projek,Alhamdulillah final projek saya da siap.
Tapi report belum siap.
Next week saya da kene bentang tentang projek yang saya buat. Berdebar gilak. Next week jugak ad test
subject higway. Subjek yang memborinkkan. Boleh buat tertido time dalam kelas.
Tapi bersabar jela.  Saya boleh blik awal kat kampong pon kes lect nie lah. Thanks yep (Cik Yuswadi).
Heeee~~
Name jep cuti tapi assgment berlambak2 tuu. Rajin gak ayuni razali nie bt balik umah.
Harap2 buat la yep. Nanti da naik cuti banyak lg keje perlu di buat. So jangan tangguh lagi tau.
Skang nie pon ngah curi2 update blog. Kemas umah tak siap lagi. Umah saya tak de pembantu umah.
Bila saya balik cuti je. Tak de keje lain da yang perlu dibuat time pagi. Kemas uamh je la saya.
Bile da petang anak2 sedara menguasai umah. Sepah2 kan umah ngan barang mainan dye.
Lenkali la plak ngn entri yang lebey menarik.
Nak pegi kemas umah dulu.
Ceriakan pagi mu dengan bersarapan. Hek hek hek