Thursday, April 7, 2011

sambil menyelam minum air terus

Semalam mungkin yang terakhir kot ngan dak DKA62. Kali nie kiteorang pegi lawat site. Penyelia kami C.Tina yang beriya2 nak bawak kami pegi site. C. tina ajar kiteorang subjek Pengurusan Pembinaan. Site pon xde la jao sangat dekat je kat tapak projek membina UITM di Bukit Besi. Tasek Puteri salah sebuah perkampungan di daerah Dungun Terengganu. Ambik masa dalam 1jam jugak tuk sampai sane dari Bandar Dungun. Kami bertolak kesana jam 9.15 pagi . Sampailam pukul 10.00 pagi gak la. Sampai tu terus masuk bilik meeting.  Kiteorang dijemput kebilik meeting. Wakil penguasa kat citu bagi briefing  sal projek pembinaan uitm kat citu.

Dalam pukul 11.00 pagi kiteorang pegi lawat site. ‘Letih’. Yelah camne xletih setiap bangunan kat citu kiteorang pegi. Sampai hujung bangunan asrama. Time tuh rase nak merangkak je nek atas. Name tempat da Bukit kat depan. Tentulah tempat tu berbukit kan. Ade satu bangunan tu dibuat cam bentuk penyu. Terselit la design negeri Terengganu citu. Biler da abes semua berlumbe lumbe nak nek bas. Tapak projek kat mane2 tempat  memang panas yela tak de pokok cmne tak panas.

Keletihan terubat lak sket bile pakcik driver bas baek hati kasi kiteorang pegi ambek angin kat Tasek Puteri tu. Duduk jela lepak kat tangga ngadap tasek sambil merenung nasib. Time tuh ad uncle uncle bomba ngah buat latihan kat citu. Ad boat, kayak n jetski. C.Tina memang bagus, dye taknak student balik ngn tak de memory. Cik pegi tanye sorang uncle tu boleh bawak kiteorang round round tak keliling tasek tu.  Nasib uncle tu sporting suh ank2 buah dye tolong bawak. Tapi yang menarik yang saya dengar dari Uncle tu cakap kat tengah tengah tasek tu lam 15m dalam tasek tu ad perkampungan tau dulu. Bukit besi dulu tempat lombong bijih timah. So no wonder la ader perkampungan kat citu. pakcik tu cakap ader lagi kubur kat bawah tu. jom ramai ramai kiter pergi scuba kat bawah nak. heee




IM HAPPY WITH DKA6S2.. Nie mungkin pertemuan terakhir kite sekelas. Da abeskan mase 3tahun bersama. Sama sama nek tangga nak dapat segulung diploma. Alamak ayat sedey lak. Tapi nak berpisah ngan kawan kawan kan memang sedey.

JOM HAVE FUN WITH THE PICTURE

time nie dengar taklimat oleh EN.Zulkipli
haa nik cik tina dan cik xingat namenyer .. hee

semangat dengar taklimat dari arkitek.

semangat sy tiup tudung .. hee

agak agak boley jadi model tak???
nie la kawasan tasik puteri tu

mangsa mangsa banjir

ngah tunggu turn nak nek bot nie. c.tina pon smangat

thanks kepada yg tolong amek gambar nie.. :)
zeman ko memang terbaek r..

p/s: Exam final lagik seminggu nie. So kene rajin rajin la study. Result kali nie tentukan samaada ley grad atu tak. Doakan saya yep.

2 comments:

  1. wah.... smart tahu gambar kak yunie yg last sekali.. hehe :)
    all the best for your Final oke dear <3 :)
    GOOD LUCK ..! :D

    ReplyDelete