Wednesday, June 15, 2011

persahabatan


Salam…

Permulaan ayat yang akan kuar..pergghh lame dah tinggal blog nih..rindu kat belog nk pelukcium belog nih.. entah la sejak dua menjak nie cam tak ader idea nk menghupdate blog..

Semenjak da jadi penganggur kat umah nih. Perasaan malas nie makin menjadi-jadi plak. Tambah plak dengan lappy yang asyik tak sihat. Da tua da

dua bulan lebey aku tak dengar ketawa mereka, dengan mereka lah aku bertepuk tampar,dengan mereka aku belajar ketawa, mereka yang bagi nasihat bile aku ada masalah, mereka yang peluk time aku nanges, mereka yang bagi tiru time exam, mereka lah kawan time makan, mereka lah tempat mengadu, dengan mereka aku tido. meraka kawan suka duka. Mengajuk  ke marah ke da terbiasa da. kenapa la aku sayang sangat kawan-kawan aku nih..

nik, aten, aku
time2 muda nih
tiga tahun kita kiteorang bersama, da in da.bukan senang nak cari member yang bleh masuk kepala, member yang boleh bagi nasihat, member yang boleh kejut aku time subuh, member yang selalu berpesan, dan selalu mesej bile aku balik lewat. kawan yang bagi ubat bile aku demam, kawan yang bagi tips bile aku cakap muke  berjerawat,kawan yang boleh ajar aku subjek mekanik struktur, hidraulik, tapak, sejak dari sem satu tak jemu-jemu korang nak ajar aku yang tenok sket nih. kawan macam ni lah aku nak cari.

macam-macam dugaan yang kite lalui sama-sama, tapi kite tetap tabah. aku ingat lagi time semester 3 time tuh kite duk lepak-lepak lam bilik sambil cicah biskut jagung ngan air tea, time tuh kite cakap sal umah sewe, macamane pon kite kene duduk sebilik tiga orang, tu kalau kite masuk bawah orang len.tapi kalu kite cari umah ok sket. n last-last kite dapat housemate kite yang bleh masuk kepala jugak.

bella, eja, mek, fateyn
gambar nie aku curi lam fb dyeorg haha

dengan diorang nie aku kenal betul-betul setahun jep tapi kiteorang bertujuh nie dah macam adik beradik. bermula dengan bella dye nih kenal sebab satu course,eja kenal sebab berjiran time dekat kamsis,tegur-tegur jep tak der sampai bertepuk tampar macam sekrang,mek pulak sebab dye nih besfwen ngn eja.jiran jugak tapi dye lebih suke ngn citer-citer korea dia. n last fateyn nie kenal coz satu kelas.dulu tak bertegur sangat lah.alik-alik duk satu umah.


macam hal bile da hidop sebumbung, tapi aku akan jadikan kenangan yang istimewa dalam hidup aku. satu hari nanti aku kan story kat anak aku yang aunty nik suke kemas umah,selalu kene marah kat aunty nik bile umah tak bersih, aunty aten yang pandai masak, sume yang dye msak best.suke ketawa kuat2, aunty bella yg suker makan wlaupun kecik je orangnyer, dye masak pon best.aunty eja yang ajar bt blog,klau bleh satu umah kene buat blog. aunty mek yang selalu tak ingat pakai helmet.bile nak kuar jalan dan selalu jep nanges bile tengok citer korea.dan aunty fateyn yang banyak citer,dan suke kan binatang yang cute2.


gamba nie korang nampak pelik tak??


sekarang bile dah jauh rindu nak pegi pasar malam same-same,rindu nak makn ABC kat pantai same-same, rindu nak nek motor jalan same-same, rindu nak tengok tv gelak same-same, rindu nak masak same-same. nak makan same-same.nak pegi julia rasa thai,bd seafod,laila tomyam n macam-macam lagi lah..bak kate aku semua rindu..tapi yang kite nak tak berulang dah. nak nanges lak time nih sedey teringatkan korang...

aku harap korang semua kan bahagia and berjaye lam hidop korang.. kalau ad jodoh kite jumpa lagi.
INSYAALLAH..

memori politeknik sultan mizan zainal abidin.. keep in touch babies.

No comments:

Post a Comment